Loading...
Κυριακή 14 Νοέ 2021
Σπιτικά νάτσος με ιδιαίτερο μείγμα τυριών
Κλίκ για μεγέθυνση
Συστατικά


1 συσκευασία τορτίγιες καλαμποκιού
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ. της σούπας χυμός λάιμ
1 κουτ. της σούπας κύμινο
1 κουτ. του γλυκού τσίλι
1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για το μείγμα τυριών:

2 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Με ένα μαχαίρι κόβεις την τορτίγια σε 8 τριγωνικά κομμάτια και τις απλώνεις σε μία λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπουκάλι αναμειγνύεις το ελαιόλαδο και το χυμό από λάιμ. Ψεκάζεις τις μικρές τορτίγιες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Το περιχύνεις στις τριγωνικές τορτίγιες.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Αναμειγνύεις με το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
Σταδιακά, αρχίζεις να προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και το τυρί με τη μουστάρδα στο τέλος. Μόλις το ντιπ τυριού “δέσει”, απομακρύνεις από την φωτιά.
Σερβίρεις και απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr
youtube instagram
 
© Copyright 2008 - 2024 taxiar.gr